Dec 29, 2008

Our Updates~


Phew~dah agak berhabuk blog ni rupenye. Walaupun slalu jenguk, tapi x sempat-sempat nak menyapu or mengemas ape yg patut... dah sebulan lebih aku x update. Sian bondingsisters~ tapi tau x knape? Haa, jangan kata kitorang balik mesia tu sbg ‘percutian’ tp hanya ‘dihantar bertugas ke luar negara’. Maknenye...ade la keje kitorang buat. Bukannye balik goyang kaki. Hehe..


Ok, ni ringkasan kejadian sepanjang kesepian blog ni..

1. Jwisa aka Maimanah pulang ke Malaysia on 23rd November 2008. Keterangan dan gambar seperti di entry sebelumnya :)

2. Jwisa ‘terpenjara’ di Gombak (rumah Along) sbg baby sitter dan penggubah hantaran pernikahan Usayd yang akan diadakan pada 5 Disember 2008. Adei~dah la xde pengalaman menggubah hantaran. Bingung nak wat cemane. Sikir-sikit aku buat. Hasilnya? Bole la, for the very first time~~


[Biru sebagai warna tema hantaran pengantin lelaki]

3. AlKhansa’ mendarat di KLIA pada 29 November 2008 (setelah delayed almost sejam), dan dikejarkan ke Pudu Raya utk catch up bas konsortium ke Pulau Pinang. Pecut 140km/j! credits for Usayd for make it on time.

[Mase ni tgh pecut gi parking area - to Puduraya]

4. Upacara pernikahan & kenduri perkahwinan di Desa Putra, Kajang pada 5 & 6 Disember 2008. Kami menjadi tumpuan sebagai keluarga pengantin lelaki yang sedondon, mirip dan... pape je lah~

[Selamat di ijabkabulkan]


[Mempelai tiba di Perkarangan Zainal Abidin]

[Baju sedondon~Maimanah.Syaimaa'.Mak.Along.Khansa']


5. Lebih sibuk dengan persiapan kenduri sebelah pengantin lelaki. Jwisa jadi project manager, manakala AlKhansa’ incharge bahagian doorgift. Dalam masa yang sama, perlu siapkan barang-barang untuk pulang ke Makassar & Zagaziq masing-masing L. Majlis perkahwinan selamat di adakan di perkarangan surau Bayan Baru, Pulau Pinang pada 13 Disember 2008.

[Hijau pucuk pisang di Penang]
[Sedondon lagi kami~~]
6. AlKhansa’ kembali ke bumi Mesir pada 15 Disember 2008, hanya dua hari selepas majlis perkahwinan. Dan.. kembali meneruskan rutin sebagai mahasiswa perubatan di sana. Siap ade exam lagi lepas balik tu. Ngehehe~

[Bubbye Malaysia!]

7. Jwisa pulak balik ke Makassar 2 hari selepas, 17 Disember 2008. Dihantar sampai airport Penang je, sebab baru je dua hari lepas dah turun KL untuk hantar Khansa’. Kakak, kene la berkorban sikit. Hehe..

[cepat-cepat masok!!]

8. Family Vacation (Mak, Abah & Syaimaa’) akhirnye menjejakkan kaki ke bumi Makassar sempena majlis wisuda (convocation) Jwisa di UNHAS. Alhamdulillah, sempat seminggu mereka di sana (21 – 28 Disember 2008) dan telah ‘menjelajah’ beberapa tempat termasuk Malino & Tanjung Bira~

[Wisudawati manis~]


[Sebelum masuk hall]

[Shopping kt MTC~Abah pakai kain orang Bugis!]


[Jalan-jalan ke Rumah Sakit Wahidin]


[Masjid Agung 45 depan UMI]

9. Dan...Jwisa pula kembali disibukkan dengan urusan-urusan di Makassar. Kebetulan menjadi salah satu jawatankuasa Minggu Penghayatan Islam (MPI) anjuran bersama PKPMI, UMNO & IMAM~ [25 - 31 Disember 2008]

[A lots of ativities : Kuiz Agama, Pertandingan Khat, Penulisan Karya Islam, Photography, PotLuck, Futsal, Road Relay, Malam Kesenian Islam and many more!]

Okies. tu je update dari kitorang, BONDINGSISTERS~ InsyaAllah will come out with more articles and post. And also the tagSS :)~

1 comment:

  1. salam..seronok pula ana baca cerita org balk msia ni..

    ReplyDelete